"СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПО ОНКОЛОГИЯ СВЕТИ МИНА" ЕООД, БЛАГОЕВГРАД

тел: 073 88 28 57

е-мейл: sbalo_blgrad@abv.bg

Немска фондация дари линейка и оборудване за онкоболницата вБлагоевград

 Немска фондация дари линейка и оборудване за онкоболницата вБлагоевград

Оборудвана линейка, инвалидни колички, специални хранителни добавки за пациенти с онкологични заболявания, медицински консумативи и други получи като дарение днес Специализираната болница за лечение на онкологични заболявания „Свети Мина” в Благоевград. Дарението се прави от немска фондация, част от Малтийския орден, чиито представители са баронеса Рени Фон Бехтолшайм, Мартин Драхейм и Ласко Лазаров..

„Това дарение е полезно както за болницата, така и за целия град. Надаваме се, че тези контакти ще търпят развитие и в бъдеще, защото всяка една помощ е добре дошла за нашата болница. От мое и от името на колектива изказвам дълбока признателност. Подобни инициативи укрепват доверието ни и ни насърчават в борбата срещу онкологичните заболявания и техните последици, дават увереност и вяра в човешката доброта, състрадание и човечност. С това дарение Вие показвате, че тези ценности са непреходни. Искам да изкажа своята огромна благодарност и лично на баронеса Рени Фон Бехтолшайм “, каза управителят на лечебното заведение д-р Георги Георгиев.

В Югозападна България дарения от фондацията са правени няколко пъти. „Започнахме през 2007 година. Тогава направихме дарение в дома за деца в Благоевград, в Дупница в детски дом за сираци, в Кочериново, в дом за стари хора, в Сапарева баня. Разпределяхме нещата за социално слаби хора“, каза баронеса Рени Фон Бехтолшайм.

„След като приключим тук заминаваме за Пловдивско, след това в Хасково, в Монтана, в Сунгурларе. През годините сме дарявали на много места и ще продължим да го правим“, каза Ласко Лазаров, представител на немската фондация от българска страна.