"СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПО ОНКОЛОГИЯ СВЕТИ МИНА" ЕООД, БЛАГОЕВГРАД

тел: 073 88 28 57

е-мейл: sbalo_blgrad@abv.bg

Откриха модернозираната болница

Откриха модернозираната болница

Заместник-министърът на регионалното развитие д-р Йорданка Чобанова и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откриха днес модернизираната Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания „Св. Мина”.
Подобрената здравна инфраструктура е за нуждите на над 8000 пациенти в областта. Ремонтните дейности са на стойност над 5 милиона лева. Обновената площ е над 1200 квадратни метра.
Водосвет за здраве и благоденствие на персонала и пациентите отслужи благоевградският свещеник Андон Шавулев.
Девойки в народни носии пък пуснаха в небето гълъби, с което ознаменуваха европейския облик на лечебното заведение.
Заместник-министърът благодари на Община Благоевград за успешното партньорство при изпълнението на проекта, защото в хода на работата не е подаден нито един сигнал за нередност.
Чобанова изрази готовността на ведомството да продължи активната работа с общината за сближаване на регионите и подобряване на развитието им.
На церемонията присъстваха областният управител Димитър Димитров, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, бившият депутат Даниела Савеклиева, директорът на РЗОК д-р Румен Кондев, управителят на онкоболницата д-р Даниела Кузманова, медици и граждани.
Ремонтните дейности са извършени в рамките на Оперативна програма „Регионално развитие“ по проект „Ремонт и оборудване на СБАЛО "Свети Мина" - Благоевград”.
По думите на заместник-министъра европейските средства и солидарността на Европейския съюз са източник за обновяване и модернизиране на здравната система у нас, която в момента се намира в тежка криза. "Затова откриването на тази болница днес е важен момент в оздравяването на системата и подобряването на грижата за пациентите", добави д-р Чобанова.
По време на ремонтните дейности в лечебното заведение са доставени, инсталирани и тествани компютърен томограф и кобалтов апарат, осъществени са всички необходими мерки за лъчезащита и лесен достъп на пациентите до болницата.